UV lampe za sitotisak

Ink jet UV lampe

Sve popularniji digitalni ink-jet UV printeri nude zamjetne uštede po pitanju pripreme tiska i rasapa podloge. Glavna komponenta većine inkjet printera je ultraljubičasta (UV) lampa za sušenje.

Ona je glavna potrošna stavka, odgovorna za sušenje tinte. AlbatrosAdria nudi visoko kvalitetne lampe za sušenje koji odgovaraju većini digitalnih printera:

Metal-halogene lampe

Metal halogene lampe su vrsta srednje živine lučne lampe (s elektrodama) u kojem je spektralni izlaz modificiran dodavanjem metalnih halogenida na sadržaj žarulje.

Najčešća primjesa su željezni halogenida, što pojačava izlaz u UV regiji i galija i indija gdje se izlaz pomaknuo snažno u vidljivom području. Slika A: ilustrira spektralni izlaz od željezom punjenih lampi. Slika B: ilustrira spektralni izlaz indijum punjenih lampi.

UV lampe za ispis na bocama i čašama

Albatros UV lampe su zamjenjive s većinom UV tiskarske opreme. Tijekom godina je potvrđena kvaliteta, performanse, pouzdanost i vrijednost naših lampi. Također, Albatros lampe su dizajnirane za optimalno korištenje tiska i kvalitetu ispisa.

UV lampe za lakiranje drvenih površina

Lakiranje UV lampama je atraktivna opcija za high-end obradu kvalitetnog drva. Pošto su UV lampe na bazi “zelene” tehnologije, ultraljubičasto lakiranje nadilazi ograničenja na bazi otapala i toplinski-suhog premaza te je u skladu s regulacijom hlapljivih organskih spojeva. Zbog toga što ne sadrže organska otapala, nema štetnih emisija. Oprema se može očistiti s vodom. Nakon UV lakiranja ostaju prekrasne drvene površine, otporne na mrlje. Obrađeno drvo može odmah biti složeno te spremno za rukovanje.